Porgy and Bess

Søndag 6. maj kl. 19.30 i Kedelhuset, Silkeborg
Silkeborg Motetkor, pianist, solister og fortæller.

Se billeder

George Gershwins udødelige opera fra 1935 om småkårsfolk fra Catfish Row i Charleston har både musikalsk og politisk altid haft en særlig status blandt operaer på verdensplan og ikke mindst i Danmark. I det raceopdelte USA var en opera med udelukkende sorte sangere et absolut ukendt fænomen, og der var eksempler på teatre, der for første gang tillod adgang for folk af alle etniciteter til samme forestilling. På Det Kongelige Teater blev operaen taget af plakaten i 1944 efter stærkt pres fra nazisterne, men atter opført med enorm succes som den første forestilling efter krigen. Operaen blev kendt og elsket for sin jazzinspirerede musik med sange som f.eks. Summertime og I got plenty of nothing.
Dele af operaen formedes som en koncertopførelse med sange og operakor under medvirken af pianist og solister samt en fortæller til at lede os igennem historien.

Ved koncerten medvirkede:
Maren Marie Tange, pianist, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium som hun også er tilknyttet, meget benyttet som solist og i kammermusiksammenhænge. Hun har studeret hos flere internationalt anerkendte lærere og haft en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og i flere andre europæiske lande.

Mariann Mikkelsen, sopran, udd. Fra Det Jyske Musikkonservatorium, solistpartier i operaer, musicals og oratorier. Medvirket i friluftsmusicalen Tågen i bakkerne og drog derefter på studietur til England, Irland og Skotland for at tage privatlektioner og tilegne sig viden om den keltiske kultur og musik.

Erik Bekker Hansen, tenor, udd. Fra Det Nordjyske Musikkonservatorium med studier i London og Berlin, mange solistpartier, tilknyttet Den Jyske Opera, bl.a. i La Traviata og Figaros Bryllup. Desuden solist i oratorier og liedkoncerter.

Kim Jepsen, bas, udd. Fra Det Jyske Musikkonservatorium, tilknyttet Det Jyske Vokalensemble samt DR Koncertkoret, solistpartier i operaer, musicals og oratorier. Fungerer desuden som organist og korleder i Mariehøj Kirke og dirigent i Silkeborg Motetkor.

Freddie Davidsen, fortæller. Tidligere kulturchef i Silkeborg Kommune.

Silkeborg Motetkor med dirigent Bo Hulgaard – denne koncert indgik som hovedkoncert i korets 70-års jubilæumssæson.